Var handlar man hälsokost?

Var handlar man hälsokost?

Idag brukar det alltid finnas en eller flera hyllor av hälsokost i de vanliga livsmedelsbutikerna. Ibland kan varorna vara lite dyrare men det finns även många varor och produkter ur butikens eget sortiment som t.ex. ICA eller Coop som tillverkar sina egen hälsoprodukter till en betydligt lägre penning. Men även om du inte vill stå hela dagen och botanisera i hälsohyllorna så kommer den ekologiska maten alltmer till vårt land och beblandar sig med det ordinarie sortimentet, vilket gör att du hittar den överallt på andra hyllor också. Dock kan det vara värt att veta eftersom även kosttillskott och vitaminer letar sig in på hälsokosthyllorna jämsides med den glutenfria maten och resten som är allergivänligt.

Hälsokostbutiker

När du inte vill trängas med folk i stormarknader och matbutiker, kan du gå in till de lite mindre hälsokostbutikerna som Life eller Svensk Hälsokost. De brukar dock inte sälja så mycket mat förutom viss pasta, ris och torrprodukter men sötningsmedel och en mängd kosttillskott går att få tag på här. Hälsokostbutiker brukar finnas både inne i städerna samt i gallerior eller köpcentra utanför staden. Om du blir medlem kan du även få rabatt, vilket är bra då dessa produkter ofta säljs lite dyrare.

Handla online

Näthandeln är perfekt för dig som vill köpa hälsokostpreparat till ett billigare pris, då hyra och andra omkostnader inte är lika stora för återförsäljarna. Det bildas ständigt nya online butiker som köper in nya preparat från utlandet och detta kan gynna dig då många av produkterna kommer från andra EU-länder med en stor erfarenhet av just hälsokost. Tyskland, Frankrike och Schweiz är några att nämna men även Danmark brukar ha mer i sitt sortiment.

Köp hälsokost utomlands

Det land i Europa som ligger och toppar listorna över bra och säregna hälsokostpreparat, är Tyskland. Här är det vanligt att folk handlar naturmedicin och läkarna ser detta som något självklart och ger även sina patienter naturmedicin på recept. Många företag som tillverkar preparaten kommer också från Tyskland och Schweiz så om du vill vara något sånär säker på att köpa kvalitet så ska du satsa på dessa länder. Passa på att köpa med dig massvis av hälsokostpreparat när du besöker Centraleuropa. Priserna är billigare och utbudet enormt om man jämför med Sveriges. Där kan du även köpa mat i hälsokostkedjor eller butiker och det finns också naturapotek som endast säljer naturmedicin. I Frankrike är detta mycket vanligt och kallas då Pharmacie Homéopathie.

dante