4 bästa tipsen för vackert hår

4 bästa tipsen för vackert hår

Att ha ett välvårdat, starkt och glänsande hår står högt upp på mångas önskelista. När ditt hår är stripigt, tunt och glanslöst kan det kännas som en omöjlighet. Några få lyckligt lottade är födda med ett fantastiskt hårsvall, men de flesta behöver både hälsosam kost och rätt produkter för att uppnå önskat resultat. Som tur är har dock alla möjlighet att förbättra hårkvaliteten och få ett välmående och vackert svall. Här får du fyra riktigt bra hårtips.

Besök en hårklinik

En förutsättning för att skapa ett vackert hårsvall är att du har hår på huvudet. Många tappar hår av olika anledningar, bland annat ålder, stress och gener gör att håret kan tunnas ut. Även vissa sjukdomar som sköldkörtelsjukdomar, diabetes och järnbrist kan göra att du tappar hår. Vissa läkemedel, exempelvis antidepressiva och cellgifter, kan också orsaka håravfall. Kosten har stor påverkan på håret. Ätstörningar och en proteinfattig diet kan vara en bakomliggande orsak till att håret blir tunnare. Om du har problem med håravfall bör du besöka en hårklinik för att lösa ditt problem. Hårspecialisten Nordic Hair erbjuder effektiva hårtransplantationer och PRP-behandlingar som passar dig som vill få tillbaka tappat hår eller få fylligare hår. En hårtransplantation innebär att håret förflyttas från ett ställe, oftast nacken, till ett annat där håret är glesare. PRP står för “platelet rich plasma” och kallas även för vampyrbehandlingen. Denna behandling är en injektionsbehandling med blodplasma som stimulerar hårtillväxten. Den passar både män och kvinnor som vill motverka håravfall och eller öka fylligheten.

Ät hälsosam kost

En näringsrik och välbalanserad kost är otroligt viktig för kvaliteten på håret. Näring till håret måste komma både inifrån och utifrån. Dålig kost, exempelvis järnbrist eller proteinbrist, kan leda till håravfall. Protein är kroppens och även hårets byggstenar och det är viktigt att du får i dig tillräckligt. Att starta dagen med en proteinrik frukost är ett bra sätt att boosta håret. Livsmedel som stärker hårstråna är bland annat ägg, keso och lax.

Komplettera med kosttillskott

Att komplettera en balanserad kost med kosttillskott är ett välbeprövat sätt att ge håret nödvändiga vitaminer. Kosttillskott kan bland annat göra håret glansigare och tjockare. Olika vitaminer, bland annat B och C-vitamin, är bra för håret. Även kosttillskott som innehåller järn och magnesium hjälper till att förbättra hårkvaliteten.

Vårda håret

Det sägs att skönhet kommer inifrån, men även yttre vård ger finare hår. Att regelbundet sköta om håret är viktigt för att det ska hålla sig fint. Klipp håret ofta för att det ska se fräscht ut. Däremot bör du undvika att tvätta håret för ofta. Låt det gärna gå åtminstone tre dagar mellan tvättarna. Schampoo har nämligen en uttorkade effekt och gör håret och hårbotten torr. Undvik även att ha för mycket balsam eftersom det gör att håret kan se tungt och fett ut. Applicera endast en liten dos balsam i hårtopparna. Du bör även se till att välja hårprodukter som är anpassade för din hårtyp för att uppnå önskat resultat.

dante