Superfoods som kroppen mår bra av

Superfoods som kroppen mår bra av

Nu börjar vi gå mot kallare årstider igen och det är väldigt vanligt att vi åker på förkylningar titt som tätt. Det som är irriterande med den här sjukdomen är att det inte finns något botemedel utan man måste helt enkelt låta kroppen återhämta sig själv. Det kan ibland ta flera veckor innan man kommer tillbaka på banan igen vilket kan vara tråkigt. Man måste ibland stanna hemma från jobbet och kanske kommer man tappa mycket av träningen som man lagt ner under sommaren. För att minska risken att bli sjuk i höst är det viktigt att du tar hand om din kropp och ger den rätt förutsättningar för att bygga upp ett så starkt immunförsvar som möjligt. I följande inlägg kommer vi gå igenom några saker som du bör inkludera i din kost som verkligen kommer se till att ditt immunförsvar boostas. Tänk även på att det är viktigt med sömn och motion. För att ta hand om kroppen på bästa sätt kan du även besöka tandläkare i Stockholm. Om det är kallt och ruggigt ute kan gymmet vara ett bra alternativ. Och om du har svårt att somna kan kamomill te vara lugnande.

Rödbetor är fulla av antioxidanter

Något som de flesta äter alldeles för lite av är just rödbetor. Den här grönsaken har visat sig vara riktigt bra för kroppen. Den kan boosta immunförsvaret samtidigt som den kan öka din prestationsförmåga när du tränar. Om du inte gillar att dricka juicer med rödbetor i kan du riva rödbetor och ha i salladen. Inte bara är det här väldigt gott utan det ger även din sallad ett väldigt trevligt utseende. Om man brukar träna mycket och vill få mer energi och ork ska man dricka juice från rödbetor cirka en timme innan man ska träna. Det har visat sig, när det kommer till löpning, att det här är väldigt effektivt och kan öka prestationsförmågan avsevärt.

Citrusfrukter boostar immunförsvaret

Som många kanske redan vet är det otroligt bra att äta citrusfrukter om man inte vill bli sjuk. Det är även väldigt bra för magen och matsmältningen att äta en apelsin efter maten. För att få ut ännu mer av de här frukterna så kan man dricka citronjuice på morgonen innan man har hunnit äta något annat. När magen är tom är det mycket enklare för den att plocka upp alla vitaminer. Och om man vill sätta igång tarmarna så ska man dricka varm citronjuice. Det här har en renande effekt på din mage och dina tarmar vilket kan leda till att du får mer energi. Börja med att dricka detta, ta en dusch eller något och vänta 30 min innan du äter frukost.

dante