Spara pengar och ät bättre som pensionär

Spara pengar och ät bättre som pensionär

När du blir äldre påverkas ofta både kropp och hälsa lite mer negativt, och i kombination med att bli pensionär och få en sämre ekonomi är det inte alltid så lätt att vara hälsosam. Dock är det svårare för en äldre kropp att ta upp lika mycket näring som när den var yngre, och därför blir det extra viktigt att du får i dig tillräckligt med bra mat. Vi ger dig några tips på vägen.

Matkassar för bättre mat

Det är mycket som händer i kroppen och med sinnet när du blir äldre – skelettet blir skörare, balansen sämre och minnet sviktar lite mer, för att nämna några vanliga åkommor under ålderdomen. Dock visar mer och mer forskning att hälsan påverkas väldig mycket av vår kost, och med hjälp av mindre omställningar i vårt intag kan vi stötta och stärka kroppen väldigt mycket, även som äldre. Upplever du det svårt att vara kreativ när det kommer till maten kan du beställa matkassar, bland annat med hjälp av pensionärsrabatt på nätet, där du även hittar mängder med andra tjänster och produkter till billigare pris, riktat just mot dig som pensionär. Med matkassar sparar du pengar, matsvinnet blir mindre och du behöver inte själv gå och handla då kassarna levereras hem till dig.

Pensionärsrabatter sparar pengar

När du upptäcker hur smidigt det är att använda pensionärsrabatter på nätet kommer du också se hur mycket du kan få lite billigare än om du handlat det i butikerna. Det är ett av många sätt att spara pengar på som pensionär, och tillsammans med matkassarna kommer det även hjälpa dig att äta bättre och mer näringsrik mat. Komplettera gärna med några kosttillskott, till exempel vitamin D och en multivitamin, för att stötta kroppen lite extra. Lägger du till lite enkel träning kommer du stå bättre rustad för ålderdomen än du gjort annars, så vårt råd är att börja redan idag.

dante