Hälsokost för att må bra

Hälsokost för att må bra

Att vi ska ta hand om oss själva är självklart. Ungefär 7 av 10 svenskar tränar minst en gång i veckan vilket är bra. Träning ger oss energi och styrka till att klara av vardagen. Det är inte bara träning som är viktigt dock för att vi ska må bra. Vad vi stoppar i oss är minst lika viktigt. Kosten är avgörande för om du ska må bra eller inte. Det finns otroligt mycket som kallas hälsokost och egentligen är det bara ett samlingsnamn på saker som får oss att må bra. Nyttig mat helt enkelt.

Det är vanligt att äta någon typ av hälsotillskott när vi pratar om hälsokost. Kanske har du fått reda på från en läkare att du saknar någon specifik vitamin eller annat ämne i kroppen och då brukar hälsotillskott vara att rekommendera. På vintern är det otroligt vanligt att vi svenskar saknar D-vitamin och att vi därför är tröttare än vanligt. Då är det viktigt att få i sig så mycket D-vitamin som krävs och när solen är borta så är tillskott det enda möjliga.

Ekologisk mat är något som ofta klassas som hälsokost. Det anses vara nyttigare att få i oss mat som inte har processats allt för mycket och med konstgjorda tillsatser. Det är såklart bättre för kroppen så vill du äta nyttigt så ät ekologiskt. Hälsokost ska vara mat som innehåller det du behöver för att orka dagen. Allt vi äter innehåller kalorier och det är ingen fara att få i sig kalorier, det ä nödvändigt. Hälsokost har rätt sorts kalorier som är bra för oss. Motsatsen till hälsokost brukar kalas skräpmat och det är den mat som innehåller mycket tomma kalorier. Det är snabba kalorier som snabbt går ut kroppen men fortfarande innehåller massvis av kalorier.

dante