Vikten med ett hälsosamt liv

Vikten med ett hälsosamt liv

Eftersom den här hemsidan är helt tillägnad hälsokost och ett hälsosamt leverne så är det nu dags att runda av med att proklamera för hur viktig din hälsa är och hur väl du bör ta hand om din kropp. I unga år bryr man sig sällan och många hafsar i sig lite vadsomhelst, sover hela dagen och äter snabb och fel mat. När man är ung så är det lätt att man struntar i föräldrarnas råd, i läkarens förmaningar och i kroppens signaler men detta kan straffa sig ordentligt längre fram i livet. När man börjar komma uppåt 40-årsåldern och fortfarande lever som man gjorde för 20 år sedan, kommer man förmodligen känna av resultatet tämligen kvickt.

Ta hand om dig

Att värna om sig själv – både sitt yttre och sitt inre är ingenting att skämmas för. Tvärtom kommer det göra dig till en gladare och friskare människa och då insidan mår bra, syns detta även på utsidan. Se därför till att belöna din kropp med de godsaker den vill ha, d.v.s. inte socker, fett och oräkneliga mängder salt. Idag finns så många olika preparat och ny och bra kost att köpa och att vara överviktig och sjuk på grund av maten, är i stor del ens eget fel. De flesta vet hur man ska äta och leva för att må bra, detta är inte längre någon hemlighet.

Att lägga om sin kost kan vara svårt till en början men efter ett par-tre veckor kommer du att komma in i de nya gängorna och till och med njuta av den nya kosten. Överdriv inte med kosttillskott utan ge kroppen det den behöver utan att skära ned på den nyttiga maten. Tänk på att det mesta som behövs finns i naturen så du behöver inte leta alltför länge för att komma i kontakt med naturens under.

dante