Stora hälsokostländer

Stora hälsokostländer

Som redan tidigare nämnts ligger Centraleuropa i topp över länder som både tillverkar och säljer hälsokostpreparat. I Sverige är denna marknad mycket reglerad av Läkemedelsverket och i USA är det i stort sett samma sak. Man har inte ännu funnit en balans mellan syntetiskt och naturligt och huruvida detta är på gott eller ont, får varje enskild själ ha sin egen åsikt om. De länder som du hittar en uppsjö av hälsokostpreparat, kommer listade nedan.

Kina

Den kinesiska läran om naturläkemedel är enorm och mycket intressant och i väst har man mycket att lära av den. Sedan tusentals år tillbaka använder kineserna allt vad naturen kan ge och när ett universalämne eller medel har hittat till Europa, är det mycket vanligt att ursprunget härstammar härifrån. Kinesiska medicinmän är också bra på att hitta en balans mellan kropp och själ – något som man i väst inte har kommit lika långt med. Samtidigt är det en paradox då mycket av den farliga nutida maten kommer från Kina.

Tyskland

I Tyskland hittar du s.k. drogerier i vartenda hörn samt några mycket stora kedjor som Müllermarkt på varenda ort. Tyska företag är ofta bland de första i Europa som lanserar en ny produkt och inte sällan får de mycket gott rykte ute i världen. Man är mycket bra att ta tillvara både på traditionell medicin och naturpreparat och många läkare anser att en behandling med båda är det bästa alternativet.

Schweiz

Schweiz och Tyskland ligger i stort sett på samma nivå vad gäller hälsokost och många medel kommer antingen från det ena landet eller det andra. I Schweiz bedriver man också mycket forskning på nya naturmedel och tack vare att man har stor växtlighet och en fin flora och fauna i landet, så kan man ta tillvara på många av naturens små underverk.

Frankrike

Även om Frankrike gärna satsar på naturpreparat i skönhetssyfte så finns det också en hel del att välja mellan om man behöver behandling mot vissa åkommor. Fransmännen har länge varit bland de bästa på att ta hand om sina kroppar och utseende och skönhet är mycket viktigt för dem. Att köpa hälsokostpreparat eller naturläkemedel på apotek är inga problem och mycket vanligt. Deras sortiment är också mycket bättre än det man har i t.ex. Sverige.

dante